Een groepsreis naar Vlaanderen organiseren?

De kunststeden met hun historische kern van statige gevels en sfeervolle pleintjes verwelkomen je meteen met één van de troeven van Vlaanderen: het ruime en uitnodigende aanbod aan cafeetjes, restaurants en levendige terrasjes. Maar ook wie graag een dagje shopt, kan zijn hart ophalen: elke stad heeft wel z’n winkels met aparte geschenken of culinaire specialiteiten.

Cultuur in Vlaanderen

Meer zin in een stevige portie cultuur? Van eeuwenoude meesters tot hedendaagse kunst en tijdelijke tentoonstellingen, van opera tot popconcerten en speciale evenementen …. Je hoeft je geen ogenblik te vervelen. In Antwerpen, Brugge, Gent, Ieper of aan de Vlaamse kuststrook moet u eens geweest zijn!

Bier, chocola & mosselen

Wie Vlaanderen zegt denk meteen aan bier! België staat van oudsher bekend om zijn grote diversiteit aan biersoorten. In Vlaanderen vind je een groot aanbod aan lokaal gebrouwen Trappistenbieren, abdijbieren, lambiek, witbieren en Vlaams Bruin. Mosselen met friet geldt als het nationale gerecht van België, en wat dacht u van klassiekers zoals Paling in ’t groen, stoofvlees en waterzooi. Op veel toeristische plaatsen vindt u tevens ongekend veel chocolade winkels. De Belgische pralines zijn wereldwijd bekend. In Brugge vindt u zelfs een chocolademuseum.

Ieper en de Eerste Wereldoorlog

Ieper kent een rijk verleden, want ook Ieper wist munt te slaan uit de opbloei van de lakenindustrie in West Vlaanderen. Echter de meeste bekendheid komt waarschijnlijk vanuit het oorlogsverleden. Al vanaf de 17e eeuw is Ieper betrokken bij allerlei veldslagen. Tijdens WOI werd de stad aan drie kanten omringd door Duitsers, echter wisten zij de Britse verdedigers hier niet te verslaan. De belegering van de Duitsers werd door de Britten de Ypres Salient (Ieper-boog) genoemd. De stad werd geheel verwoest en later, als onderdeel van de Wiedergutmachung, weer opgebouwd. In de stad vindt u vele verdedigingswerken terug en ook het In Flanders Fields museum (gevestigd op de eerste verdieping van de Lakenhalle) laat op een moderne en interactieve manier de oorlogsgeschiedenis zien.

De Vlaamse Fietscultuur

De wielersport is niet weg te denken uit de Vlaamse cultuur. De cyclocross wordt gedomineerd door Vlamingen en ook op de weg kennen de Flandriens weinig meerderen. Het hart van de koers is natuurlijk Oudenaarde, hier vindt u midden op de Markt het museum Centrum Ronde van Vlaanderen. Zelf een rondje koersen? Hier liggen de bekende Vlaamse kasseienstroken, de Oude Kwaremont, de Paterberg en de Koppenberg. Succes!

Meer informatie over een groepsreis naar Vlaanderen?

Maak gebruik van de expertise van Duke Travel en haal het optimale uit uw groepsreis naar Vlaanderen. Ons team heeft de bestemmingen zelf bezocht en is in staat u een goed en persoonlijk advies te geven. Onze prijzen zijn scherp en concurrerend. Gebruik het formulier op deze pagina en vraag vandaag nog informatie aan.