Een groepsreis naar Toscane organiseren?

Een schoolreis of werkweek naar Toscane? Misschien wel de bekendste regio van Italië en vanwege het zachte klimaat een fijne reisbestemming! Wij raden aan om deze bestemming per touringcar te bezoeken. Dan heeft u ook het gemak van vervoer ter plaatse en hoeft u niets te missen van al het moois dat Toscane te bieden heeft.

Toscane, dagtocht Pisa & Lucca

Een must-see voor elke Toscanebezoeker is natuurlijk de scheve toren van Pisa. Je bent hier zeker niet de enige want de toren is toeristische trekpleister nummer 1 voor toeristen van over de hele wereld. De toren ligt aan het Campo dei Miracoli (het Veld der Wonderen) waar ook o.a. de Dom en het Baptisterium liggen in hun kenmerkende witte bouwstijl.
Vervolgens reizen we door naar Lucca, het compacte centrum is nog volledig ommuurd door de Middeleeuwse stadswallen. Het centrum is de ideale plek voor een heerlijk terrasje of diner in één van de vele goede restaurants die je hier kunt vinden.

Groepsreis naar Florence en Siena

Een bezoek aan de hoofdstad van Toscane mag natuurlijk niet ontbreken bij uw groepsreis naar Toscane. Is een dag wel genoeg om Florence te bezoeken? Misschien niet, maar het er moet ook wat overblijven om nog eens terug te komen! Voor meer informatie over een stedentrip kun je kijken op groepsreis Florence. Vergeleken met Florence is Siena voor sommige reizigers wel een verademing. De stad straalt iets meer rust uit, met een zeer goed behouden middeleeuws stadsbeeld. Het stadsbeeld wordt bepaald door de Kathedraal (Duomo) van Siena en het bekende waaiervormige Piazza del Campo.

Bezienswaardigheden voor een rondreis door Toscane

Wie door Toscane reist merkt vanzelf, dit is één groot openluchtmuseum. De kleine stadjes met hun unieke kenmerken, de vergezichten, heuvels met wijnranken en overal in de verte wel ergens een oud kasteel en historische kerktorens. Lange rijen met cipressen wijzen je de weg. Wie door Toscane reist moet zeker eens een bezoek brengen aan San Gimignano; de stad met de torens. Volterra; gelegen boven op een heuvel met een prachtig uitzicht. Of Monteriggioni, één van de best bewaarde middeleeuwse vestingplaatsen van Italië.

Ontspannen in Toscane

Al die culturele indrukken moeten wel verwerkt worden. Toscane kent kilometers strand om aan te relaxen. Hier wordt ook erg veel geïnvesteerd in agritoerisme. Wijnen proeven direct bij de wijngaard en maaltijden bereid met de heerlijkste regionale producten. En als het heeft gesmaakt kun je de heerlijke wijnen, olijven en olijfolie meenemen naar huis.

Meer informatie over een groepsreis naar Toscane?

Maak gebruik van de expertise van Duke Travel en haal het optimale uit uw groepsreis naar Toscane. Ons team heeft de bestemmingen zelf bezocht en is in staat u een goed en persoonlijk advies te geven. Onze prijzen zijn scherp en concurrerend. Gebruik het formulier op deze pagina en vraag vandaag nog informatie aan.