Een groepsreis naar Normandië organiseren?

Een schoolreis of werkweek naar Normandië. Wat heeft deze regio veel te bieden! Natuurlijk kennen wij Normandië allemaal als het toneel van hevige gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar hier bent u ook op de juiste plaats voor het bezoeken van romantische, schilderachtige dorpjes. Indrukwekkende krijtrotsen, eeuwenoude steden en culinaire lekkernijen: Normandië staat bekend om zijn keuken met zeevruchten. Deze staan dan ook bijna overal op het menu. Wij raden aan om deze bestemming per touringcar te bezoeken. Dan heeft u ook het gemak van vervoer ter plaatse.

Normandië en de invasiestranden

Wij beginnen de dag bij het herdenkingsmuseum van de Slag om Normandië in Bayeux. Eén van de betere musea in de regio waar naast een zeer interessante archieffilm ook erg veel materialen tentoongesteld staan. Zowel zwaar materieel van de Duitsers als de Geallieerden zijn hier te bezichtigen.
Daarna vertrekken we naar La Pointe du Hoc, een plaats waar de Duitsers 6 kanonnen plaatsten, waarmee ze de stranden Utah en Omaha Beach mee konden beschermen. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan Omaha Beach. Onderweg kan er een bezoek worden gebracht aan de Amerikaanse militaire begraafplaats in Colleville of aan de Duitse militaire begraafplaats in La Cambe. Vervolgens zakken we verder de kust af naar het plaatsje Arromanches. Hier bevindt zich het landingsmuseum – Musée du Débarquement dat meer inzichten geeft over de buitengewoon complexe uitdaging die de geallieerden aangingen tijdens de verovering van Normandië.

Bezoek Normandië vanuit Bayeux

Als standplaats gebruiken we Bayeux, een eeuwenoude stad die gekenmerkt wordt door de Notre-Dame van Bayeux. De bouw van deze kathedraal begon al in de 12e eeuw. Bayeux is vooral bekend vanwege het tapijt (Tapisserie) van Bayeux, een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm hoog, dat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066. Het zeer gedetailleerde werk geeft een bijzondere kijk op het gebruik van wapens, kleding, zeden en gewoonten uit die tijd.

Normandië beschikt over een uitgebreid fietsnetwerk met een lengte van meer dan 500 km. Er is een bijzonder aanbod van thematische fietsroutes met een combinatie van fietsen, erfgoed en gastronomie. Vanuit Bayeux starten verschillende routes naar de kust en door het platteland met zijn vele vakwerkhuizen.

Denk ook aan een bezoek aan Honfleur een schilderachtige stad aan de monding van de Seine. Beroemde schilders zoals Boudin en Monet haalden hier voldoende inspiratie uit om prachtige meesterwerken te maken. Tegenwoordig verzamelen toeristen zich vooral in en rondom de prachtige haven van Honfleur.

Meer informatie over een groepsreis naar Normandië?

Maak gebruik van de expertise van Duke Travel en haal het optimale uit uw groepsreis naar Normandië. Ons team heeft de bestemmingen zelf bezocht en is in staat u een goed en persoonlijk advies te geven. Onze prijzen zijn scherp en concurrerend.
Gebruik het formulier op deze pagina en vraag vandaag nog informatie aan.