Berlijn is na de val van de muur weer een weer een geliefde reisbestemming . Er zijn nog stukjes muur, die tegenwoordig als een langgerekt schilderij fungeren. Bij het Haus am Checkpoint Charlie kunt u een stukje muur aanschaffen en zien hoe het er vroeger was, met alle controles en bewaking. De vele uiteenlopende musea, kastelen en tentoonstellingen, wachten op u.

Stedentrip Berlijn
Waar moet u beginnen in een stad met zoveel bezienswaardigheden ? Of u nu kiest voor een meerdaagse reis of in een weekend met een stedentrip Berlijn maakt, u komt altijd tijd te kort.

Ons enthousiaste team heeft alle bestemmingen zelf bezocht, waardoor zij in staat zijn u een goed en persoonlijk advies over uw stedentrip Berlijn te geven. Zij organiseren en reserveren in overleg met u vervoer, accommodatie en programma Berlijn. U kunt onbezorgd op reis.

Stedentrip Berlijn: Enkele excursie mogelijkheden

Wij hebben geprobeerd een aantal bezienswaardigheden op een rijtje te zetten, zodat u tijdens uw citytrip Berlijn geen tijd hoeft te verliezen.

Stedentrip Berlijn: Thema-rondleidingen

Berlijn – Rondvaart over de SpreeStadstour en rondvaart op de Spree

Deze tour maakt een onmisbaar onderdeel uit van uw excursieprogramma om zo tijdens uw citytrip Berlijn bekend te raken met de hoofdstad, haar geschiedenis en haar monumenten. De rondrit wordt onderbroken voor een boottocht door het historische centrum.

Fietsen door het centrum

Een rally met vragen brengt de deelnemers in meerdere, zeer verschillende interessante delen van de stad. Op deze manier komt u op plekken waar normaal gesproken geen toerist komt.

Met een bezoek aan de TV-toren en het uitzichtsplatform doet u de stadstour Berlijn op een heel andere manier nog eens over.
Hierna maakt u onder leiding van een Nederlands sprekende gids een wandeling door de Spandauer Vorstadt en de oude Joodse wijk en misschien bezoeken we het Jüdiche Museum Berlijn of het Holocaust museum.

Trabi-Safari
Een onvergetelijke ervaring! Na een korte briefing zoekt u met een groepje van 2, 3 of 4 personen uw favoriete trabant uit en rijdt u zelf met 30 km per uur door de straten van Berlijn in trabi-konvooi. De gids rijdt mee in de voorste auto en vertelt u tijdens de rit de interessantste wetenswaardigheden. Via de radio kunt u meeluisteren.

Stedentrip Berlijn: Musea en tentoonstellingen

DDR Museum
Berlijn – DDR museumWat is er overgebleven van 40 jaar leven in de DDR? Het museum toont u op interactieve wijze het dagelijks leven in het voormalige Oost-Duitsland.

Topographie des Terrors
Een boeiende tentoonstelling met als thema de criminele structuren van het Derde Rijk. Talloze borden wijzen op de vroegere lokaties van de terreurorganisaties de Gestapo, SS en Reichssicherheitshauptamt.

Haus am Checkpoint Charlie
Berlijn – Checkpoint CharlieHet museum documenteert 29 jaar leven en sterven met de muur en de vredesbeweging. Foto’s en apparaten van vluchtpogingen uit de DDR door de jaren heen.

Story of Berlin
Als spectaculaire tijdreis van 1237, het jaar waarin de stad werd gesticht, tot nu is The Story of Berlin spannend als een detective. Door 3-D-geluidssystemen en touch screens, tijdtunnels en themaruimtes kan men vroegere tijden zien, horen, ruiken of proeven.

Stedentrip Berlijn: Recreatief

Kanoën op de Spree
Vooraf krijgt u instructies en informatiemateriaal waarna u de rivier afvaart door een prachtig natuurgebied.

Fietsrally door Berlijn
In groepjes van 4-6 personen fietst u aan de hand van een routebeschrijving met opdrachten en vragen door interessante delen van de stad.

Berlijn-puzzle
In groepjes van 4-5 personen verkent u te voet én gebruik makend van het openbaarvervoer aan de hand van een routebeschrijving met opdrachten en vragen het centrum van Berlijn.

Stedentrip Berlijn: Attracties & bezienswaardigheden

TV-toren
De toren werd tussen 1966 en 1969 gebouwd in het kader van een herstructurering van het Alexanderplatz en zijn omgeving. Met 365 m. is het één van de hoogste bouwwerken van Europa. In de torenkogel op 207 m. hoogte bevindt zich een café dat ieder uur een keer om zijn as draait, zadat de bezoeker vanaf zijn zitplaats de hele stad kan overzien.

Zoo-Berlin
De grootste dierentuin van Duitsland is 160 jaar oud en met 14.000 dieren verdeeld over 1400 soorten één van de soortenrijkste dierentuinen ter wereld. Het aquarium met de krokodillenhal is een topattractie.

Documentatiecentrum van de muur met monument
Hier krijgt u een rondleiding over de bouw, bewaking en gevolgen van de muur met muurbezichtiging en filmvoorstelling.

Schloss am Charlottenburg
is een van de mooiste paleizen die in Berlijn te bezoeken zijn. Binnen ziet u de pracht en praal van de vroegere vorsten en om het paleis kunt u tijdens uw groepsreis heerlijk slenteren door de prachtige tuinen.

De Rijksdag is sinds 1999 weer de zetel van het Duitse parlement. ModerneBerlijn, Rijksdag architectuur gaat hier hand in hand met een eeuwenoud monument. Er zijn enorme geldbedragen gespendeerd om het gebouw met de grote glazen koepel op te knappen.

Alexander Platz Het plein dat vroeger het centrum van Oost-Berlijn was en waar het stadhuis staat.

De Brandenburger Tor lag vroeger op de grens tussen Oost enBerlijn, Brandenburger Tor West. Nu kunt u dit impossante bouwwerk weer van dichtbij bekijken.

We komen vanzelf bij de oude boulevard Unter den Linden, die weer in ere is hersteld.

De Kurfürstendamm laten we zeker niet links liggen. U treft hier tal van winkels en restaurants.Berlijn, Kurfurtendam

Stedentrip Berlijn: Omgeving

Voormalig concentratiekamp Sachsenhausen
In het museum wordt aandacht besteed aan Sachsenhausen als fascistisch en communistisch concentratiekamp. En ook de werkplaats waar Engelse bankbiljetten werden nagemaakt om op deze manier de Engelse economie te ontwrichten

Potsdam
De trekpleister van Potsdam is het park Sanssouci. Het park telt een groot aantal paleizen en paviljoens. Slot Ceciliënhof doet ons denken aan het “Verdrag van Potsdam”

Stedentrip Berlijn: Avondprogramma

U kunt denken aan bijv. bowlen, een voorstelling in het Imax-theater of theaterbezoek

Friedrichstadtpalast
Geniet in het grootste revue-theater van Europa van een wervelende show met top artiesten,

Star in Concert
In het entertainmentcenter van het sensationele Estrel Hotel presenteert men een wervelende show met levensechte dubbelgangers van de grote sterren van de 20e eeuw.

Dinerbuffet in “Bärengemütliches Lokal“
Hier zult u in een zeer Belijnse ambiance een schitterende, onvergetelijke avond beleven. Onder het genot van een uitgebreid buffet en live-muziek.

Diner op 207 meter hoogte!
De TV-toren op het Alexanderplatz is met zijn 365 m. één van de hoogste bouwwerken van Europa. In de torenkogel op 207 m. hoogte bevindt zich een café dat ieder uur een keer om zijn as draait, zodat de bezoeker vanaf zijn zitplaats de hele stad kan overzien. Wij stellen u graag een menu voor.