Barcelona is een schitterende stad om te zien. De mediterrane sfeer, het klimaat en de mensen maken het tot de ideale stad voor een groepsreis. Hieronder vindt u de leukste excursies op een rij.

Door onze jarenlange ervaring weten we, dat de wensen van een groep heel specifiek kunnen zijn. De excursies hieronder zijn voorbeelden van wat er mogelijk is. Staat een excursie met het onderwerp van uw interesse er niet tussen? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden. We helpen u graag.

Stedentrip Barcelona: Geniet van alles wat Barcelona u te bieden heeft.

Stedentrip Barcelona: Attracties & Bezienswaardigheden

Casa Milà en Casa Battló
Twee beroemde bouwwerken van de Spaanse architect Gaudì. De panden hebben geen hoeken. Alles is afgerond en golvend. U bezichtigt verschillende vertrekken aan de hand van een audioguide. In Casa Milà vindt u een tentoonstelling van het werk van Gaudì.

Pueblo Español
Openluchtmuseum voor de Spaanse architectuur en Volkskunst. Het dorp werd in 1929 voor de Wereldtentoonstelling gebouwd. Gezellige straatjes met souvenirwinkels, kunstnijverheidszaakjes, restaurants en bars. Hier kunt u ook een van de beste flamencoshows van Spanje bijwonen.

Stadion FC Barcelona
Maak een tour rond de kleedkamers, de kapel, de tunnel, de persruimte, de boxen en het veld. Op eigen gelegenheid wandelt u langs verschillende informatieborden. Totale duur: 45 minuten.

Stedentrip Barcelona: Musea en tentoonstellingen

Picasso Museum
Het museum opende in 1963 met een aantal werken geschonken door Picasso’s vriend, Jaime Sabartes. Vijf jaar later begon Picasso zelf werk te schenken. Naast schilderijen en tekeningen, is er ook grafiek en keramiek te bezichtigen. Het museum is gehuisvest in vijf schitterende paleizen.

Fundacion Joan Miró
Miró is bekend om zijn felle kleuren en abstracte vormen. In het witte museum is een permanente tentoonstelling te zien van zijn grafisch werk, schilderijen, beelden en wandtapijten. Bijzonder detail? De tentoonstelling wordt verlicht door natuurlijk licht.

Stedentrip Barcelona: Culinair

Tapasbar
Kennismaken met de typisch Spaanse keuken? Reserveer dan een groepsdiner in een tapasbar in het oude centrum. Dat smaakt zeker naar meer!

Kookworkshop
Samen met de kok doet u boodschappen op de populaire Mercado La Boqueria. Hij vertelt u alles over de geschiedenis van de markt. Daarna kookt u gezamenlijk enkele heerlijke traditionele streekgerechten.

Stedentrip Barcelona: Omgeving

Montserrat
Circa 20 kilometer ten noorden van Barcelona ligt het bergklooster Montserrat. Het klooster ligt op 720 meter hoogte en is uit de kalkrotsen uitgehouwen.

Bodega Torres
Lekker Spaans wijntje proeven? Breng een bezoek aan de Bodega Torres, circa 50 km ten westen van Barcelona. In de imposante wijnkelder leert u alles over het maken van wijnen en brandy’s. En natuurlijk mag u ook proeven. Salut!

Freixenet
Ongeveer 45 km ten westen van Barcelona ligt de wijnboerderij van Freixenet. U volgt een videofilm over de geschiedenis van het bedrijf. Daarna bezoekt u de boerderij en proeft u de sprankelende witte wijn.

Dalí Museum
In Figueres, ca 140 ten noorden van Barcelona, ligt dit bijzondere museum. Laat u inspireren door de werken van deze beroemde surrealistische kunstenaar. Een grappige vondst is de Mae West-kamer. Ontdek hem zelf!