Ja, ik wil graag meer informatie over Groepsreis naar Zuid Polen

 

Gaarne invullen:

  • Bestemming
  • Aantal dagen
  • Ca. aantal pers.

Voor ontvangst brochure, CD's, e.d. adres vermelden.

Groepsreis naar Zuid Polen

Een groepsreis naar Polen organiseren?

Een schoolreis of werkweek naar Zuid Polen. Er zijn zo veel mogelijkheden, van cultureel tot sportief en culinair. En bovenal: heel erg betaalbaar! Laat je verrassen door de diversiteit in deze regio.

Krakau

Krakau was tot 1609 de hoofdstad van Polen, het oude stadscentrum staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hart van de stad is de Grote Markt met de kenmerkende lakenhal in het midden. De Wawelheuvel met daarop de burcht en de kathedraal overzien de stad. De wijk Kazimierz is zeker het bezoeken waard. Doordat hier veel Joden woonden wordt het ook wel de Joodse wijk genoemd, je vindt er nog veel Synagogen en musea die hieraan herinneren. Tegenwoordig wonen er vooral veel studenten in dit deel van de stad en vind je er veel horeca en een gezellige uitgaanssfeer.

Zakopane en de sportieve mogelijkheden in de Tatra

Een schilderachtig stadje aan de voet van het Tatra gebergte. De architectuur van deze regio is uniek, je vindt hier oude houten huizen in een kenmerkende bouwstijl en traditioneel houtsnijwerk. Maar Zakopane is ook hét winterportcentrum van Polen. De skischans van Zakopane is een vast onderdeel in de wereldbekerwedstrijden. Het schansspringen is één van de populaire wintersporten in Polen. Bezoek je deze bestemming in de wintermaanden? Dan verzorgen wij graag een dagprogramma in de sneeuw!

Daarnaast is Zakopane in de zomer de startlocatie van verschillende wandelingen door het Tatragebergte. Via Duke Travel boek je je gids voor een begeleide hike door dit wonderschone natuurgebied. Een toeristische topper in deze omgeving is het vlotvaren (op traditionele houten rafts) over de Dunajec rivier, waarbij je o.a. door de Dunajec Kloof vaart, met zijn steile wanden. Op de terugweg naar Krakau nog een tussenstop maken? Dan kun je naar Wadowice, de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II, voor velen nog dé Paus.

De Tweede Wereldoorlog in Zuid Polen

Er is nog veel te zien in en rond Krakau dat doet herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Er zijn dan ook veel themawandelingen, musea en activiteiten rondom dit onderwerp te vinden. Eén van de bekendste films is misschien wel het drama Schindler’s List dat zich afspeelt in Krakau. De fabriek van Oskar Schindler, die in deze film van Steven Spielberg centraal staat, bestaat nog steeds en kun je ook bezoeken.

Auschwitz – Birkenau

Op ca. 70 km van Krakau ligt Auschwitz. Een voormalig concentratie- en vernietigingskamp dat wereldwijd symbool staat voor alle kampen die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in heel Europa verschenen. Meer dan 1.5 miljoen Joden en ook verzetsstrijders, krijgsgevangenen, Russische en Poolse intellectuelen, gehandicapten, homoseksuelen en zigeuners zijn naar Auschwitz gedeporteerd. Een indrukwekkend bezoek.

Meer informatie over een groepsreis naar Polen?

Maak gebruik van de expertise van Duke Travel en haal het optimale uit uw groepsreis naar Polen. Ons team heeft de bestemmingen zelf bezocht en is in staat u een goed en persoonlijk advies te geven. Onze prijzen zijn scherp en concurrerend. Gebruik het formulier op deze pagina en vraag vandaag nog informatie aan.