• Stedentrip Antwerpen: Musea & tentoonstellingen

  Koninklijk museum voor de Schone Kunsten
  Het museum zetelt in een indrukwekkend neoclassicistisch gebouw. U vindt er werken van de bekendste Belgische kunstenaars vanaf de 14e eeuw tot nu. Breughel, Rubens, Van Dyck, Margritte, Zadkine; ze zijn er allemaal!

  Plantin-Moretusmuseum
  In de zestiende eeuw had de drukkersfamilie Plantin-Moretus hier hun boekdrukkerij. Geleerden als Justus Lipsius en Simon Stevin kwamen regelmatig in de drukkerij samen. In het museum staan de twee oudste drukpersen ter wereld. De originele drukkerij, lettergieterij, correcteurskamer, boekwinkel en bibliotheek zijn fascinerend.

  Het Rockoxhuis
  Historisch pand met een unieke verzameling meubilair, waaronder ebbenhouten ribbanken. Ook schilderijen van de bekende Vlaamse meesters zijn aanwezig.

  Modemuseum Antwerpen
  Het Modemuseum, of MoMu, heeft een uitgebreide verzameling antieke kleding, kant, borduurwerk en weefsels uit de Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast vindt u er een collectie eigentijdse ontwerpen van voornamelijk Belgische ontwerpers. Een must voor modeliefhebbers!
  Stedentrip Antwerpen: Culinair

  Antwerpse hoogdag in De Pelgrom
  Feestvieren zoals in de 19e eeuw? U doet het nergens beter dan in restaurant De Pelgrom. Het restaurant is gevestigd in authentieke middeleeuwse kelders. Bij uw maaltijd worden onbeperkt ruiken bier, wijn en water aangedragen. Een volksmuzikant zorgt voor de ideale sfeer.

  Brouwerij de Koninck
  Belgisch bier is wereldberoemd. Bent u een bierliefhebber, dan hoort een bezoekje aan een brouwerij erbij. Een gids geeft u een korte presentatie over de geschiedenis van de Brouwerij. Daarna wandelt u langs de ketels en volgt u het brouwproces. U besluit met het proeven van drie bieren. Santé!

  Bezoek aan Chocolaterie
  Belgische bonbons zijn een begrip over de hele wereld. U bezoekt een traditionele chocolaterie. Daar krijgt u uitleg over het chocolade en marsepein maken van vroeger en nu. De geuren zijn onweerstaanbaar verleidelijk!
 • Stedentrip Antwerpen: Attracties en Bezienswaardigheden

  Onze Lieve Vrouwenkathedraal
  Met 123 meter is de OLV-kathedraal de hoogste gothische kathedraal in de Benelux. Binnen kunt u talloze kunstschatten bewonderen, waaronder werk van Rubens.

  Stads- en themawandelingen
  Onder leiding van een Nederlandssprekende gids wandelt u door het eeuwenoude Antwerpen.Onderweg zult u versteld staan van de prachtige architectuur. U kunt ook kiezen voor een speciale themawandeling, zoals diamanten, Rubens, architectuur of mode. Een bezoek aan een museum met hetzelfde thema is bij de wandeling inbegrepen.

  Rondrit in de haven
  De rit begint aan de Schelde, in het hartje van de stad. Verder noordwaarts bekijkt u de eerste dokken en de havenwerken van vóór 1940. Pakhuizen, terminals, schepen, kranen, bruggen en sluizen trekken aan u voorbij. De rit gaat tot aan de Nederlandse grens. Daar kunt u het grootste sluizencomplex ter wereld gadeslaan. Ten slotte is er aandacht voor de havenindustrie van na de Tweede Wereldoorlog.

  Scheldetocht
  Wie aan Antwerpen denkt, denkt aan de Schelde. Antwerpen dankt veel aan deze rivier. Niet verwonderlijk, want hij mondt uit op de drukst bevaren zee ter wereld. Een rondvaart op de Schelde geeft u een andere kijk op de Antwerpse architectuur. Een bijzondere manier om met de stad kennis te maken!
  Stedentrip Antwerpen: Aanrader

  Smikkel-Smakkel Antwerpen
  Antwerpen staat synoniem voor lekker eten en drinken. Een aanrader is de Smikkel-Smakkel-wandeling. Onder leiding van een gids wandelt u door Antwerpen en onderweg ‘snoept’ u van de stad. Daarbij komen alle zintuigen aan bod. Op een achttal plekken luistert u naar het verhaal achter een bepaalde lekkernij. Likkebaardend lekker!