De stad Antwerpen heeft veel te bieden. Wij hebben voor u de mooiste en leukste excursies op een rijtje gezet.

Duke Travel levert maatwerk. Wij weten als geen ander: zoveel mensen, zoveel smaken. Staat de interesse van uw groep er niet tussen? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Stedentrip Antwerpen: Musea & tentoonstellingen

Koninklijk museum voor de Schone Kunsten
Het museum zetelt in een indrukwekkend neoclassicistisch gebouw. U vindt er werken van de bekendste Belgische kunstenaars vanaf de 14e eeuw tot nu. Breughel, Rubens, Van Dyck, Margritte, Zadkine; ze zijn er allemaal!

Plantin-Moretusmuseum
In de zestiende eeuw had de drukkersfamilie Plantin-Moretus hier hun boekdrukkerij. Geleerden als Justus Lipsius en Simon Stevin kwamen regelmatig in de drukkerij samen. In het museum staan de twee oudste drukpersen ter wereld. De originele drukkerij, lettergieterij, correcteurskamer, boekwinkel en bibliotheek zijn fascinerend.

Het Rockoxhuis
Historisch pand met een unieke verzameling meubilair, waaronder ebbenhouten ribbanken. Ook schilderijen van de bekende Vlaamse meesters zijn aanwezig.

Modemuseum Antwerpen
Het Modemuseum, of MoMu, heeft een uitgebreide verzameling antieke kleding, kant, borduurwerk en weefsels uit de Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast vindt u er een collectie eigentijdse ontwerpen van voornamelijk Belgische ontwerpers. Een must voor modeliefhebbers!

Stedentrip Antwerpen: Culinair

Antwerpse hoogdag in De Pelgrom
Feestvieren zoals in de 19e eeuw? U doet het nergens beter dan in restaurant De Pelgrom. Het restaurant is gevestigd in authentieke middeleeuwse kelders. Bij uw maaltijd worden onbeperkt ruiken bier, wijn en water aangedragen. Een volksmuzikant zorgt voor de ideale sfeer.

Brouwerij de Koninck
Belgisch bier is wereldberoemd. Bent u een bierliefhebber, dan hoort een bezoekje aan een brouwerij erbij. Een gids geeft u een korte presentatie over de geschiedenis van de Brouwerij. Daarna wandelt u langs de ketels en volgt u het brouwproces. U besluit met het proeven van drie bieren. Santé!

Bezoek aan Chocolaterie
Belgische bonbons zijn een begrip over de hele wereld. U bezoekt een traditionele chocolaterie. Daar krijgt u uitleg over het chocolade en marsepein maken van vroeger en nu. De geuren zijn onweerstaanbaar verleidelijk!

Stedentrip Antwerpen: Attracties en Bezienswaardigheden

Onze Lieve Vrouwenkathedraal
Met 123 meter is de OLV-kathedraal de hoogste gothische kathedraal in de Benelux. Binnen kunt u talloze kunstschatten bewonderen, waaronder werk van Rubens.

Stads- en themawandelingen
Onder leiding van een Nederlandssprekende gids wandelt u door het eeuwenoude Antwerpen.Onderweg zult u versteld staan van de prachtige architectuur. U kunt ook kiezen voor een speciale themawandeling, zoals diamanten, Rubens, architectuur of mode. Een bezoek aan een museum met hetzelfde thema is bij de wandeling inbegrepen.

Rondrit in de haven
De rit begint aan de Schelde, in het hartje van de stad. Verder noordwaarts bekijkt u de eerste dokken en de havenwerken van vóór 1940. Pakhuizen, terminals, schepen, kranen, bruggen en sluizen trekken aan u voorbij. De rit gaat tot aan de Nederlandse grens. Daar kunt u het grootste sluizencomplex ter wereld gadeslaan. Ten slotte is er aandacht voor de havenindustrie van na de Tweede Wereldoorlog.

Scheldetocht
Wie aan Antwerpen denkt, denkt aan de Schelde. Antwerpen dankt veel aan deze rivier. Niet verwonderlijk, want hij mondt uit op de drukst bevaren zee ter wereld. Een rondvaart op de Schelde geeft u een andere kijk op de Antwerpse architectuur. Een bijzondere manier om met de stad kennis te maken!

Stedentrip Antwerpen: Aanrader

Smikkel-Smakkel Antwerpen
Antwerpen staat synoniem voor lekker eten en drinken. Een aanrader is de Smikkel-Smakkel-wandeling. Onder leiding van een gids wandelt u door Antwerpen en onderweg ‘snoept’ u van de stad. Daarbij komen alle zintuigen aan bod. Op een achttal plekken luistert u naar het verhaal achter een bepaalde lekkernij. Likkebaardend lekker!